Share This On

Tuesday, 25 March 2014

Kehidupan yg dirancang lepas SPM.

Assalamualaikum. Hahh. lama dah wa ta update blog. na setahun dah. Malas na type panjang panjang. Byk cite act.
Ni pun na type pendek je. Na kejar masa. xD
Tahun ni wa spm. Ya allah. dah bosaa anak omakk. xD
Classmates dokk sibuk cite dorang na buat apa lps spm. wa diam je. tatau na buatpe lepas spm.
tapi yg dirancang oleh wa adalah kahwin. wallahualam. doakan jela wa jady kawen lps spm.
tanak tangguh dah. tanak pisang berbuah tiga kali. haaa. selalu pepatah pisang berbuah dua kali. wa punya tiga kali. humm. tanak hilang eisyam lgy. serious dy la lelaki paling penyabar yg penah wa jumpa.tpy syg, haty wa selalu berubah. selalu kecewakan dy. haihh. tah bila haty wa na setia. bedu betul kan wa ni. haihh. tpy tape la, wa harap sgt tahun ni wa jdy kawen ngn eisyam. in shaa allah. korang semua doakan lah yg terbaik buat wa ngn dy. semoga allah kuatkan jodoh kitorang. amin ya rabbal alamin.
target spm wa dpt straights A. in shaa allah kalau allah izinkan. wa pun ta tusyen. nasib la kalau ada A kan. wa pun ta pandai sgt. cukup mkn je. tpy nasihat yg selalu wa dgr, kite kena target yg cemerlang. semoga keputusan cemerlang. amin.
haaa. kay lah. wa na blahh dulu. pening tgk lappy lelame. wa bukan cm dulu. setiap masa hadap lappy. skrg wa hadap fon je setiap hari. bye. law ada masa , wa update lgy. boboyy. assalamualaikum.

Eisyam sygg,
in shaa allah, wa takan buathal ngn lu lgy, sygg. wa ta berani janji. ni semua ketentuan allah. tpy wa akan tetapkan haty wa kt lu je. in shaa allah semuanya akan berjalan lancar. banyakkan doa kepada allah, kay sygg. semoga wa dpt jdy isteri solehahmu kelak dan lu menjadi imamku kelak. amin.

Saturday, 6 July 2013

Aku Hanya Gadis Biasa

Dengan nama Allah yang Maha Pengasih lagi Maha Penyayang

Kepadamu yang akan menjadi pendampingku kelak..

Terima kasih kerana telah memilihku di antara ribuan bidadari di luar sana yang sedia untuk kamu pilih.. Padahal kamu begitu tahu, aku hanya gadis biasa, yang sangat jauh dari sempurna.Kerananya ku ingin kamu tahu, aku bukan gadis yang sempurna, aku begitu banyak kekurangan. Maka ketahuilah..

Kepadamu yang akan memilihku kelak..

Aku tak sebijak Siti khadijah, kerananya ku ingin kamu tahu, aku akan saja berbuat salah dan begitu menyedihkan. Maka ku mohon padamu, bijaklah dalam menghadapiku, jangan marah padaku, nasihati aku dengan hikmah, kerana bagiku kamulah pemimpinku, tak akan berani ku membangkang padamu.. 

Duhai kau yang telah memilihku kelak..

Ingatlah, tak selamanya aku akan cantik di matamu, ada kalanya aku akan begitu kusam dan hodoh. Mungkin kerana aku begitu sibuk di dapur, menyiapkan makan untuk kamu dan anak-anak kita nanti –Insya’Allah-. Maka aku akan tampak kotor dan berbau asap. Atau kerana seharian ku harus meguruskan istana kecil kita, agar kamu dan anak kita dapat tinggal dengan nyaman dan damai. Maka mungkin aku tak sempat berdandan untuk menyambutmu pulang dari bekerja.. Ataukah kamu akan menemukanku tersengguk-sengguk saat mendengar keluhan dan ceritamu, bukan kerana aku tak suka menjadi tempatmu menumpahkan segala rasamu, tapi karena semalam saat kau tidur dengan nyenyak, aku tak sedetikpun tertidur kerana harus menjaga anak kecil kita yang sedang sakit, dan ku tau kamu letih mencari rezeki untuk kami maka tak ingin ku mengusik sedikit pun lelapmu.. Jadi jika esok pagi kau mendapatiku begitu letih dan ada lingkaran hitam di mataku, maka tetaplah tersenyum padaku, kerana kau adalah kekuatanku.. 

Padamu yang menjadi nahkoda dalam hidupku kelak..

Ketahuilah, aku tak sesabar Fatimah, ada kalanya kau akan menemukanku begitu marah, menangis , bukan kerana ku membangkang padamu, tapi aku hanya gadis biasa, aku juga perlu tempat untuk menumpahkan beban di hatiku, tempat untuk melepaskan penatku, dan mungkin saat itu aku tak menemukanmu, atau kau begitu sibuk dengan pekerjaanmu, maka bersabarlah, yang ku perlukan hanya pelukan dan belaianmu.. Kerana bagiku kau adalah titisan embun yang mampu memadamkan segala resahku.. 

Ataukah ada kalanya tanganku akan mencubit dan memukul penuh kasih sayang si kecil kerana lelah dan penatku di tambah rengekannya yang tak habis-habisnya. Sungguh bukan kerana ku ingin menyakitinya, tapi kadang aku kehabisan cara untuk menenangkan hatinya. Maka jangan memarahiku kerana telah menyakiti buah hati kita, tapi cukup kau usap kepalaku, dan bisikkan kata sayang di telingaku, kerana dengan itu ku tau kamu selalu menghargai semua yang ku lakukan untuk kalian, dan kamu akan menemukanku menangis menyesali perlakuanku pada anak kita, dan aku akan merasakan ribuan kali rasa sakit dari cubitan yang ku berikan padanya, dan aku akan berjanji tak akan mengulanginya lagi.. 

Padamu yang menjadi imam dalam hidupku kelak..

Ketahuilah, aku tak secerdas Aisyah.. Maka jangan pernah bosan mengajariku, membimbingku ke arah-Nya, walau kadang aku begitu bebal dan bodoh, tapi jangan pernah letih mengajariku.. Jangan segan membangunkanku di sepertiga malam untuk bersamamu bermunajat pada Kekasih yang Maha Kasih.. Jangan letih mengingatkanku untuk terus bersamamu mendulang pahala dalam amalan-amalan sunnah.. Bimbing tanganku ke JannahNya, agar kamu dan aku tetap bersatu di dalamnya. 

Padamu yang menjadi kekasih hati dan teman dalam hidupku..

Seiring berjalannya waktu, kamu akan menemukan rambutku yang dulu hitam legam dan indah, akan menipis dan memutih. Kulitku yang bersih akan mulai kereput. Tanganku yang halus akan menjadi kasar.. Dan kau tak akan menemukanku sebagai gadis cantik, yang kau kenal puluhan tahun yang lalu.. Bukan gadis muda yang selalu menyenangkan matamu.. Maka jangan pernah berpaling dariku.. Kerana satu yang tak pernah berubah, bahkan sejak dulu akan terus bertambah dan kian bertambah, iaitu rasa cintaku padamu.. 

Ketahuilah.. Tiap harinya, tiap jam, minit dan detiknya, telah aku lewati dengan selalu jatuh cinta padamu..Maka, cintailah aku, dengan apa adanya aku.. Jangan berharap aku menjadi gadis sempurna.. Maafkan aku kerana aku bukan puteri.. Aku hanya gadis biasa.. 


Ya Allah, hanya diriMu mengetahui segala yang terbaik buatku.. dan juga telah diriMu aturkan segalanya untuk hidupku..


#copypaste

Tuesday, 28 May 2013

Skinny Is My Favourite :*

Assalamualaikum !!
ahaa ! post kali ni nas na cite pasal nas da order seluar skinny kegemaran nas !!
hahah .. excited lebih xD
ta saba na dpt barang tu ..
na tunggu ORG beli kan .. humm .. tahun dpn pon belum tentu dpt ..
barang tu ta mahal pon ..
esokk nas na gy bank in duit ..
ta saba , ta saba ..
ouhh , My favourite skinny !!
come to mama xD
To my bieyy ,
mianhaeyo .. sebab ta dgr ckp ..
seluar tu kegemaran bby ..
harap bieyy faham :')
jgn maraa please :')
okayy ! gtg , guyss !
saranghae !



ha , ni pic for the item that i want to buy :*
meraa gituu lorww xD



KOREAN Is My Dream ~

Assalamualaikum ~
Annyong ~
hari ni nas na cite pasal tempat yg nas na pegyy satu hari nanti ~
korang mesti familiar dgn tempat ni ~
my dreams is want to go to KOREA !!
arghh .. excited nya bile tgk cite korea , best je ..
ade salji .. sume tu ..
humm ~
mcm dlm cite WINTER SONATA tu :)
lama dah cite tu .. tapyy best (y)
tmpt yg paling best dlm cite winter sonata tu , NAMI ISLAND ~
best gile tokkk ~
hahah ~
kat post ni , nas ade letak pic sekali ~
okay .. tu je la cite utk kali ni ..
bye ~
HOPE MY DREAMS COME TRUE ONE DAY :')
saranghae !!!

Best kan .. humm :')


ha , ni la NAMI ISLAND .. 
(y)
dalam cite WINTER SONATA tu ~


teringin na buat snowman :*






Monday, 27 May 2013

Because I Miss You :*

Assalamualaikum ~
Ha ,Hari Ni Na Cite Siked Pasal Tu . Alaa . Tu laa ..
Tuttt *** xD
*Na Jadi Sharifah Sakinah Jap .. kehkehkeh ..
dy ngaku yg dy sakai .. nas pon sakai gakk .. hikhikhik ..
ha ,, sejak dokk bersembang ngn buda buda 4 melor kat group wechat kitorang ,
nas dah start layan korea balekk .. sbb dorang yg mengajar xD
sbb tu lagu pon korea je .. mianhae if you dont like korean song :)
nas pon dah start gile gile .. best woo layan buda buda 4 melor ni ..
dorang tade la asyik na usya buku buku buku , dan buku dan seterusnya -_-
dorang ta bajet bagus :)
tu yg nas boleh in dgn dorang tu ..
haa , jgn lupa add wechat nas erkk ~ ID : naszkechik
okay , stop la cite merepek tu ..
kita straight to the point je laa :p

humm .. hari ni nas na cite pasal nas rinnnnnnnnnnnnnnnndddddddduuuuuuuuu sgt kat si mamat tu .. hukhukhuk .. xD
moga terasa :*
ha . meyhh layan perasaan ngn nas ^_^

humm .. nas miss him very much ..
cant count with my ten finger xD
#OhMyEnglish
rindu nas kat dy ta terkira dah .. tapyy ..
humm .. hanya mampu bersabar je laa ..
:')
daa sebulan lebih kitorang ta jumpe ..
chee korang kira , start dari 19.04.2013 until 27.05.2013 ,
nas ta meet ngn dy .. takk ke rindu yg amat amat lah gile nya xD
humm .. tapyy sejak kebelakangan ni ..
 nas ade prob ngn dy ..
hee ~ bukan salah org lain ..
salah nas jugakk .. nas ni da la degil na mam*** .. ekekkeke
tade la ... cm ni cite nye *bayangkan* :p
hari tu , memory phone nas da penuh .. i dont know where's the mistake ,
suddenly i found my memory with him were missing .. *ecehh ,, nyampah I ,, sepeaking LONDON pulekkk ~
pic pic nas ngn dy hilang .. tah mana salah nya tah .. na kata terpadam , humm ye lah kot .. :'(
then , nas kasi tau dy .. nas mnx maaf sume .. dy kata dy ta maraa .. nas ingat betul laa dy ta maraa ..
malam tu dy on9 , dy layan nas mcm na tanak je ..
humm .. smpy skrg nas ta okay lagyy .. ade la dlm 3 4 hari kitorang ta mesra cm biasa ..
nas pon ta dpt dgr dy ckp "iloveyou,saya cinta awak, rindu" kat nas lagyy ..
humm ..
bieyy , bby mnx maaf .. bby ta sengaja hilangkan kenangan kite .. 
bieyy tau kan bby kuno siked bab bab fon ni xD
ta mcm bieyy .. terrorr IT :*
humm .. please forgive me , my dear Hisyam :*
humm .. gtg ~
bye .. assalamualaikum ~
sorry la kalau post kali ni ta menarik minat korang :*
i will do my best next time :*

ni pic last kitorang jumpe ~


nahh , layan lagu the best from Jung Yong Hwa yg hensem
gile vavi ni xD
fahamkan maksud :*


Sunday, 26 May 2013

Sebelum Mataku Tertutup ~

assalamualaikum ..
hye korang ~
humm ~
korang tengok lah video ni erkk ?
kalau boleh , nas na jdy mcm pompuan tu ..
nas sanggup buat apa je utk bahagia kan dy ..
nas tanakk dy terluka ..
sbb nas cinta kan dy ..
nas syg kan dy ..
nas tanakk kehilangan dy ..
nas taboleyh hepy tanpa dy ..
dy semangat nas..
dy segalanya buat nas ..
dy sanggup buat apa je utk bahagia kan nas ..
tpy ,, nas selalu marah dy ..
nas ta hargai dy ..
korang hargai la org yg cinta n syg kan korang , ye ?
jgn biarkan org yg syg kan kite tu terluka ..
jgn biarkan dorang rasa ta dihargai ..
appreciate her/him before her/him left you alone ..

ILOVEYOU ,MY DEAR :')
I WILL DO ANYTHING FOR YOU 
kalau bby da tade nty , jgn buat perkara bukan bukan ye ?
teruskan kehidupan and lupakan bby ..
bby mnx maaf kalau bby pegyy dulu ..
bby mnx maaf kalau bby ta dpt temankan bieyy lagyy ..
hidup manusia singkat je , right ?
and hidup bby pun ta lama ..
:')




Thursday, 23 May 2013

Mid Year Exam ~

assalamualaikum ..
moshi moshi ~
alhamdulillah ..
setelah dua minggu lebih mid year exam , habes jugakk hari ni ..
penat jugakk perah otak ..
hehe ..
yela , soalan susa susa ..
peringkat spm .. 
for the first time kitorang jwb ikut skema kan ..
so , rasa susa la ..
humm ..
nas ta bgy tau lgy kan nas amek aliran apa ?
hehe ..
jgn ckp nas na jdy petani , pesawah , or anything else about "pertanian"
nas amek aliran sains pertanian + bio + chemi + add math ~
humm ... korang mesti pk asal pertanian je mesti jdy petani .. kelakar ke ? hina ke job tu ?
tpyy .. aliran ni la yg paling byk peluang pekerjaan ..
ha , jgn terkejut .. mcm mcm kitorang boleh jadyy ..
so , jgn pandang rendah buda buda sains pertanian ..
humm .. tpy yg nas ta tahan tu chemi ngn add math ..
ta faham la .. kena hafal formula ..
math biasa pun nas bengong bengong .. haha xD
btw , nas dpt classmate yg sporting and gile gile ..
nas pk dorang sombong and nas ta boleh masuk ngn dorang,,
tpy dah brp bulan masuk kelas tu , nas rasa boleh masuk dah ngn dorang ..
best taw .. :)
nas hepy .. 
:D
smpy skrg ni , nas boleh bwk lgyy la pelajaran yg nas amek tu ..
usaha tangga kejayaan kan ?
hahah ..
okay , gtg .. bye 
assalamualaikum ~

Tuesday, 26 March 2013

Continue Our Relay :')

assalamualaikum ..
hoi hoi .. hahah xD
Hari tu nas ade post pasal clash kan ?
Humm .. 
tpy nas ta clash pun :')
alhamdulillah , kitorang continue our relay ..
nas rasa bahagia sbb ta clash :')
humm ..
tu je la kot utk hari ni ..
hope kekal ngn dy ..
korang pon jaga relay korang kay ?
bye ~
:*
Iloveyou , bieyy ..
never let you go :*